انجام ميكرونيدلينگ در خانه
طب سوزني يا سوزن هاي پوستي حرفه اي كه اخيراً بسيار هم رواج پيدا كرده اند، نوعي روش درماني جديدي است كه به كاهش علائم پيري و همچنين زخم ها، اسكارها و آكنه بسيار كمك مي كند. معمولاً اين نوع درمان ها يعني درمان با سوزن، توسط پزشك و در مراكز مرتبط انجام مي شود. اما امروزه با روانه شدن دستگاه هاي خانگي ميكرونيدلينگ مي توان به راحتي آن را تهيه و با انجام ميكرونيدلينگ در خانه از آن استفاده كرده و درمان سوزني پوست را انجام داد.
ميكرونيدلينگ دستگاهي است همراه با سوزن هاي كوچكي كه در آن قرار گرفته است. اين دستگاه به طور مؤثري به كاهش اندازه منافذ پوستي، توليد چربي و كاهش خطوط صورت كمك مي كند.
انجام ميكرونيدلينگ در خانه
۱- يك دستگاه ميكرونيدلينگ (microneedling) مناسب انتخاب كنيد.
قبل از هر كاري بايد دستگاه مناسب خودتان را انتخاب كنيد. اين دستگاه ها در سه نوع موجود مي باشند. غلطكي (derma roller)، مهري يا استمپي (derma stamp) و قلم هاي ضربه اي (derma pen). دستگاه هاي غلطكي گران قيمت ترين ميكرونيدلينگ ها مي باشند كه مانند غلطك هاي رنگ بوده و روي پوست غلط مي خورند. البته برخي پزشكان قلم هاي ضربه اي و دستگاه هاي استمپي را بيشتر توصيه مي كنند. زيرا نحوه كار قلم هاي ضربه اي به صورت عمودي مي باشد كه با درد كمتري همراه است. به علاوه با اين قلم ها بيشتر مي توان در اطراف چشم، دهان و بيني مانور داد.
۲- اندازه سوزن ها را مشخص كنيد.
سوزن هاي اغلب دستگاه هاي خانگي بسيار كوتاه تر از انواعي است كه در مراكز پزشكي استفاده مي شود. سوزن هايي كه در كلينيك ها استفاده مي شود ۰٫۵ تا ۳ ميلي متر است كه بسته به نوع درمان متفاوت مي باشند. سوزن دستگاه هايي كه در خانه استفاده مي شود كمتر از اين اندازه و از ۰٫۲۵ ميلي متر تا ۱ ميلي متر است. البته اگر براي درمان آكنه از اين دستگاه استفاده مي كنيد، از سوزن هاي كمي بلندتر تقريباً ۱٫۵mm استفاده كنيد.
۳- بعد از خريداري و قبل از استفاده، دفترچه راهنما را كامل مطالعه كنيد.
به دليل اين كه محصولات مختلف عملكردهاي متفاوتي دارند، لازم است قبل از استفاده حتماً دستوالعمل و راهنمايي هاي لازم به دقت مطالعه گردد تا با نحوه آماده سازي، مراقبت و به كار گيري ايمن آن آشنا شده و مشكلي در استفاده از آن نداشته باشيد.
۴- قبل از استفاده، دستگاه ميكرونيدلينگ را ضد عفوني كنيد.
الكل را در ظرفي ريخته و دستگاه را به طوري كه تمام سوزن ها در الكل غوطه ور گردد، در ظرف قرار دهيد.
۵- قبل از ميكرونيدلينگ صورت خود را با آب و صابون بشوييد و خشك كنيد.
تمام آرايش و آلودگي هاي پوستي بايد قبل از استفاده از اين دستگاه پاك شود. هرگز اجازه ندهيد در طول ميكرونيدلينگ، باكتري و آلودگي در پوست نفوذ كند.
– توصيه مي شود بعد از شستشوي صورت از يك سرم ويتامين سي استفاده كنيد. زيرا به جذب آنزيم و ويتامين پوست كمك كرده و درمان ميكرونيدلينگ مؤثرتر خواهد بود.
روش انجام ميكرونيدلينگ در خانه
۱- صورتتان را تقسيم بندي كنيد.
در ذهن خود صورتتان را به شش قسمت تقسيم كنيد. به طور مثال پيشاني، گونه، چانه، ناحيه ي چشم، بيني و پشت لب. با اين كار مي توانيد ميكرونيدلينگ را به صورت اصولي انجام داده و مطمئن شويد كه اين كار روي تمام سطوح صورت انجام مي شود.
۲- دستگاه را روي صورت قرار دهيد.
در اين جا از دستگاه غلطكي براي مثال استفاده شده است. نحوه ي استفاده و دستورالعمل دستگاه هاي ديگر هم به همين صورت مي باشد. بنابراين دستگاه را روشن كنيد و با ملايمت روي صورت بكشيد. حركات غلطك بايد به صورت افقي، عمودي و اريبي باشد. هنگام كشيدن دستگاه، پوست خود را با دست ديگر بكشيد تا سطح آن وسيع شده و ميكرونيدلينگ روي همه ي سطوح انجام شود.
– روي يك قسمت پوست بيش از حد مانور ندهيد. غلطك نبايد به صورت مداوم روي يك نقطه كشيده شود.
۳- فشار زيادي وارد نكنيد.
از هر نوع دستگاه ميكرونيدلينگ كه استفاده مي كنيد، فشار زيادي به پوست وارد نكنيد. فشار بايد در حد آرام تا متوسط باشد. احتمالاً در لحظات اول، درد و ناراحتي را احساس كنيد، اما نگران نباشيد زيرا پوستتان آسيب نخواهد ديد. فشار بايد به گونه اي باشد كه باعث خونريزي پوست نشود.
۴- براي تغيير جهت كشيدن غلطك، بايد آن را بلند كرده و در جهت ديگر بگذاريد.
هرگز غلطك را زماني كه به صورت عمودي روي پوست مي كشيد، تغير جهت ندهيد. براي مثال ميكرونيدلينگ را مورب نكنيد. زيرا اين كار باعث پارگي پوست مي شود. غلطك را بلند كرده و در جهت ديگر روي پوست بگذاريد.
نكات لازم بعد از انجام ميكرونيدلينگ در خانه
۱- صورتتان را ۶ تا ۸ ساعت بعد از انجام ميكرونيدلينگ در خانه نشوييد.
اگر چه ميكرونيدلينگ آسيبي به پوست وارد نمي كند، اما بلافاصله پوست را به رنگ قرمز درمي آورد. اجازه دهيد پوست استراحت كرده و قرمزي آن از بين برود. همچنين به مدت ۶ تا ۸ ساعت به آن آب نزنيد.
– بعضي افراد توصيه مي كنند سرم ويتامين را بلافاصله بعد از ميكرونيدلينگ بزنيد. مي توانيد امتحان كرده و نتيجه آن را ببينيد.
– به هيچ وجه تا ۲۴ ساعت بعد از انجام ميكرونيدلينگ در خانه آرايش نكنيد و براي بيرون رفتن حتماً ضد آفتاب بزنيد.
۲- بعد از استفاده از دستگاه، آن را ضد عفوني كنيد.
بعد از اتمام كار، دستگاه را زير شير آب ولرم گرفته و بشوييد و مانند مرحله قبل در ظرف الكل ضد عفوني كنيد تا آلودگي هاي پوستتان از بين برود.
– توجه داشته باشيد كه اين وسيله كاملاً شخصي بوده و به هيچ وجه نبايد آن را با ديگران حتي اعضاي خانواده به اشتراك بگذاريد.
۳- دستگاه ميكرونيدلينگ را در جعبه خود نگهداري كنيد.
دستگاه بايد هميشه در جعبه ي خود نگهداري شود تا سوزن هاي آن نشكند و آسيب نبيند. به علاوه با اين كار، دستگاه هميشه تميز خواهد بود.
برچسب: